Lijsten

Het is van kapitaal belang om voor de juiste lijst te kiezen. In onze winkel kan u kiezen uit honderden modellen en kleuren, in hout of aluminium. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor het inlijsten van uw werk. We vervaardigen de lijst op maat in eigen atelier zodat we een correcte afhandeling kunnen garanderen.

Glas

Principieel beschermt elke glassoort tegen  stof, vocht, insecten en in beperkte mate tegen de UV-straling in  dag- en kunstlicht. Naargelang de eisen die aan een inlijsting worden gesteld kan men kiezen voor een welbepaalde glassoort. Hierna volgt een overzicht van de verschillende glassoorten met bespreking van hun specifieke eigenschappen en concrete toepassingen.

glas

Passe-partout 

Een passe-partout is een stevig karton waarin een opening gesneden wordt om een afbeelding in te monteren. Het doel van een passe-partout is een ruimte te creëren tussen het glas en de afbeelding zodanig dat er geen contact mogelijk is. Hierdoor wordt het ontstaan van condensvlekken en schimmel voorkomen. Het passe-partout heeft dus een conserverende functie vandaar de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan het passe-partoutkarton. Naast deze conserverende functie creëert het passe-partout ook een visueel neutrale zone rond de afbeelding waardoor ze beter tot haar recht komt. Het karakter van de afbeelding is bepalend voor de keuze van het materiaal, de kleur en de verhoudingen van het passe-partout.

foto kader 7

Ophangsysteem voor kaders

Na de eenvoudige, eenmalige montage van de schilderijrail aan uw wand of plafond, hoeft u nooit meer gaten in de muur te boren of gereedschap, schroeven of nagels te gebruiken om uw kaders, kunst, schilderijen of fotolijsten op te hangen. De diverse gepatenteerde railsystemen kunnen aan iedere wand en op elk plafond worden gemonteerd. Met de bijbehorende ophanghaken en koorden is het toevoegen, verplaatsen en verwisselen van kaders, foto’s, schilderijen en andere wanddecoraties kinderspel! Click-rail-toebehoren