Sluit Verthe Interieurs

Over ons

Een passie voor interieur!

In 1981 begon Christ Verthé als meubelmaker te werken. In 1983 startte hij zelfstandig met fabricatie van massieve meubelonderdelen voor de meubelindustrie om dan in 1986 te starten met de meubelwinkel Verthé Interieurs. Zoals u leest is de passie voor het interieur hem van jongs af aan aangeleerd. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu voorstelt. Neem een kijkje op onze website of in de toonzaal in Harelbeke waar u altijd welkom bent.

Christ Verthé
Christ Verthé
Sander Verthé
Sander Verthé
RIK OSSELAER
RIK OSSELAER

PERSOONLIJK ADVIES

Maatwerk betekent voor Verthé Interieurs meer dan de juiste maat nemen. Meubelen moeten niet alleen geschikt zijn voor de ruimte waarin ze staan, maar ook voor de mensen die er leven, werken of spelen. Bij ons gaan functionaliteit en design hand in hand. We doen daarom ook thuispresentaties en geven indien gewenst ook advies op het vlak van vormgeving en kleur. Om de kwaliteit te bewaken, werken we met een eigenplaatsingsdienst. Er is altijd een van de zaakvoerders bij de oplevering aanwezig. We volgen de werken van het begin tot eind helemaal zelf op. Kleinschaligheid en persoonlijk advies zijn vandaag een grote troef. Wat ben je met een online aankoop als die absoluut niet bij je past.

ons verhaal

bijna 40 jaar een passie voor interieur...

1986 HET BEGIN

In 1986 begon Verthe Interieurs onder de naam ‘Verthe Dewitte’. Mijn toenmalige echtgenote Dorine Dewitte en ikzelf waren gebeten door de meubelmicrobe. Onze eerste meubelstukken werden niet verkocht in een showroom maar op een vrachtwagen. Het unieke concept van een salon op een camion sloeg meteen aan, want in een mum van tijd waren de tentoongestelde salons verkocht.

1987 DE EERSTE TOONZAAL

Door het enorme succes hadden wij nood aan meer capaciteit en huurden we voor een korte periode feestzaal ‘De Gilde’ te Bavikhove. Daar de interieurzaak niet onze hoofdactiviteit was, hielden we de winkel enkel open tijdens het weekend. In de week was ik actief als kastenmaker en Dorine als stikster

De huurperiode van de feestzaal in Bavikhove liep ten einde. We wilden kost wat kost onze passie verderzetten. Daarom werd er intensief gezocht naar een nieuwe locatie om een nieuwe toonzaal te beginnen. De ideale locatie werd uiteindelijk gevonden in Kuurne. De toonzaal besloeg een oppervlakte van ongeveer 300 m2. Later werd deze nog uitgebreid en verdubbeld naar een totale oppervlakte van 600 m2.

Christ Verthe: “Mijn passie voor meubels en interieur is altijd al mijn absolute drijfveer geweest. We bieden onze klanten niet alleen kwalitatieve meubelen aan, we bieden net dat tikkeltje meer met gratis advies op maat en een uitmuntende service na verkoop.”

1991 TOONZAAL HARELBEKE

In 1991 trok onze interieurzaak Verthe - Dewitte naar Harelbeke. Dorine en ik kochten er het pand van de UNIC, gelegen langs de Gentsestraat 46. Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Met die ingesteldheid realiseerden we er op een korte termijn heel wat verbouwingen. In deze periode kwam ik ook fulltime in de interieurzaak werken.

1995 VERTHE INTERIEURS

Verthe - Dewitte kreeg een volledige metamorfose. Zo werd de naam van de interieurzaak gewijzigd naar ‘Verthé Interieurs’. Om verder te kunnen groeien werden er ook verschillende verbouwingswerken uitgevoerd en werd de toonzaal gevoelig uitgebreid met 500 m2. Zo kwam er extra toonzaalruimte vrij en konden wij een kwalitatief aanbod van relaxen aan het gamma toevoegen.

Een speciaal woord van dank aan Dorine voor alle steun die ze tot op vandaag nog steeds geeft. Zonder haar zou ‘Verthé Interieurs’ niet zijn wat het tot op vandaag is.

1998 NIEUWE INVESTERINGEN

Vanaf 1998 is Rik fulltime in de zaak gestapt. Om verder te kunnen groeien hebben we opnieuw heel wat investeringen gedaan. Zo werden het pand naast de zaak (M&M) en een klein magazijn bijgekocht. Ook ons aanbod kreeg een stevige update met een uitgebreid gamma aan slaapcomfort en maatkasten.

2015 OPVOLGING VERZEKERD

2015 was wederom een belangrijk jaar. Na enkele moeilijke jaren werd een nieuwe stap gezet om de verdere groei te kunnen garanderen. Zo vervoegde mijn zoon Sander het team van Verthé Interieurs. Naast zijn komst werd er ook een nieuwe service geïntroduceerd: het inlijsten van foto’s, kunstwerken, t-shirts en nog zoveel meer. Daarvoor werd Inlijstatelier Vanmeenen, reeds een gevestigde waarde in Harelbeke, overgenomen.

2021 KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Ondernemen is vooruitblikken en de trends op de voet blijven volgen. Dit is ook steeds de rode draad geweest in het 35 jaar bestaan van Verthe Interieurs. We richten onze focus sinds kort ook op de zorgsector. Verthé Interieurs biedt kwaliteitsvol slaap- en relaxcomfort aan die volledig past in de huiselijke sfeer.

Bekijk onze winkel in 360°

Door gebruik te maken van muis en/of pijltjes kunt u moeiteloos door de winkel navigeren.
Je bezoekt zo de winkel zonder fysiek aanwezig te zijn.

Maatwerk
Maatwerk
Werken op maat betekent voor ons niet enkel de juiste maat nemen. Meubelen moeten niet alleen geschikt zijn voor de ruimte waarin ze staan maar ook voor de mensen die er rond leven, werken of spelen. Functionaliteit en design gaan voor ons steeds hand in hand. Daarbij houden we uiteraard rekening met uw budget.
GARANTIE
GARANTIE
Door intensieve controles van de geleverde grondstoffen, de 100% tussen- en eindcontroles en een rode draad van continu verbeteren doorheen het bedrijf kan optimale kwaliteit gewaarborgd worden.
EIGEN PLAATSINGSDIENST
EIGEN PLAATSINGSDIENST
Met onze eigen plaatsingsdienst zorgen we ervoor dat we alles van in het begin tot het einde zelf uitwerken. Op die manier kunnen we op elk moment kwaliteitsvol werk verzekeren.
Ligna
Las-salotti
Angelo
Neves
Treca-interiors
Recor originals
Polypreen
Medalounger
Karpi
Vanlanschoot
Hukla
Revor
styldecor